– Nej, jag skulle gärna vilja ha ett litet kapell här borta, säger hon och pekar ut över åkrarna. Då kan vi ha bröllop, dop och begravningar här. Kanske en liten åttkantig kyrka? Och så en vacker gångväg för processionen?

Hon gillar att hitta på saker som ingen annan har sett och det kommer att synas i de delar av anläggningen som byggs just nu. 1 300 kvadratmeter för simbassängen, VIP-rummen med utgång direkt till spa-avdelningen, gymmet och saltgrottan

– I romersk stil, säger hon. Svensk design är ofta minimalistisk, jag kör svensk maximal design med mycket färg, två meter höga skulpturer, en stor varm källa, mosaik och pelare...

Artikelbild

| Utanför bastun finns en bassäng med iskallt vatten. 60-70 procent av bastubadarna går faktiskt i...

Egentligen hade hon hela planen för Himmelsby gårdshotell klar för sig redan från början, 2011, när projektet tog sin början.

– Ja, i tanken var det redan klart, och alltihop går exakt enligt planen, i etapper. Det är bra för det tar tid att växa in i verksamheten och rutinerna.

Från början bestod anläggningen av ett gym och en bubbelpool, behandlingsrum för massage, ansiktsbehandling och liknande, fem rum med 20 bäddar och plats för ett 30-tal konferensgäster. Pop corn-maskinen var en lyxdetalj.

Nu är Himmelsby Årets tillväxtföretag i Mjölby, och det är ingen överdrift att det händer grejer här. 8 000 gäster har under åren hunnit stoppa ner fötterna bland de fotvårdande fiskarna, bortåt 10 000 gäster kommer varje år till anläggningen, 30 är anställda, 15 miljoners omsättning förra året beräknas bli 20 miljoner i år, och för varje konferens som Rakel bokar måste hon säga nej till två.

Artikelbild

| Intill huset finns en varm källa. Vattnet är 38 grader, säger Rakel Gustafsson.

Knappt har det nya huset blivit klart förrän det är dags för nästa, med 40 nya hotellrum och 15 konferensrum i 4 000 nya kvadratmeter.

– Sedan tar vi itu med omgivningarna och designar hela uteområdet med trädgårdar och gångstigar, säger Rakel Gustafsson.

Artikelbild

| I den nya anläggningen finns ett helt rum för den tekniska utrustningen.

När hon drev sin importfirma och levererade presentartiklar och leksaker till svenska butiker såg dagarna ungefär likadana ut.

– Jag gillar inte det. Och jag saknade en unik produkt som ingen annan har. Nu har vi det. Min man och jag har suttit vid köksbordet och planerat och ritat själva. Och vi är bokade till 90 procent.

Artikelbild

| Här på grusplanen byggs snart 4 000 nya kvadratmeter hotell- och konferensrum.

– Jag brukar säga att jag har en AVT-tjänst. "All vaken tid". Det gillar jag.