Efter ett års verksamhet flyttar floristen Catarina Enstedt sin butik Blomsterhjärtat från Häradsvägen till Depot Mantorp.

– Jag fick erbjudandet om Depot när jag haft butiken i tre veckor men då var jag inte redo att flytta. Men så funderade jag ett varv till, säger Catarina Enstedt.

Läs mer: Köpcentret ska få helt nytt koncept

Artikelbild

| Catarina Enstedts blomsterbutik flyttar från Häradsvägen till köpcentret Depot.

Att ta beslutet om flytt kändes rätt. Men det fanns en oro.

– Jag var rädd att folk skulle bli arga på mig för att jag är med och tar död på centrum, men de allra allra flesta är positiva. Nu blir det lättare för Mantorpsborna att köpa blommor. De kan göra det på vägen in när de ändå handlar mat, säger hon.

På Häradsvägen var blomsterbutiken granne med apoteket.

– Men de stängde ned snart efter att jag flyttat dit, och nu blir jag granne med apoteket igen.

Det var alldeles nyligen som Catarina Enstedts yrkesliv tog en helt ny bana. Hon utbildade sig till florist vid 51 års ålder, efter många års arbete med bevisinstrument på Nationellt forensiskt centrum.

– Med femton år kvar till pension tänkte jag: Ska jag jobba med det här i femton år till eller förverkliga min dröm - och jag ville ge min dröm en chans!, säger hon.

Det var det floristiska hantverket som lockade och att bli egen företagare fanns inte med i planen från början. Året som butiksägare har varit både givande och tufft.

– Man sköter nästan rubb och stubb som företagare med ekonomi, administration och städning, säger hon.

Fredagen den 24 augusti slår blomsterbutiken upp portarna. Då firar köpcentret sina nya aktörer med att bjuda besökare på kaffe och tårta.