Den 27 januari förra året larmade en bilist polisen. Han berättade att han följde efter en bil som bara körde i mellan 40 och 60 kilometer i timmen på motorvägen. Bilen framfördes vingligt på en vägsträcka där högsta tillåtna hastighet är 120 kilometer i timmen.

Polisen ryckte ut och lyckades stoppa bilen i höjd med Väderstad. Den 26-årige föraren gjorde ett "väldigt slött" intryck, enligt polisen. Det visade sig senare att han var påverkad av det narkotikaklassade medlet diazepam som ingår i läkemedlet Stesolid.

26-åringen förnekade dock att han medvetet skulle ha tagit drogen och hävdade i förhör att någon måste ha lagt det i hans glas. 26-åringen berättade vidare att han var på väg till Göteborg när han stoppades av polisen. Att det gick så långsamt förklarade han med att han hade sovit för lite under dagarna före körningen.

Åklagaren anser att körningen innebar en påtaglig fara för trafiksäkerheten och har nu åtalat 26-åringen för grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott. Den åtalade nekar till brott.