Samtliga sju anställda får behålla sina jobb.

De var inte överförtjusta i att tidningen kom och ville prata med dem på måndagen.

De hade liksom lite att göra.

Över 2 000 semlor skulle förberedas till fettisdagen.

Annars var det glada för att det blir ägarskifte 1 mars.

– Jätteskönt och jätteroligt. Vi får en ägare med mer resurser och som kommer in med ny energi och med ambition att utveckla verksamheten, sa Emelie Karlsson, en av de anställda.

Arbetskamraten Jajjan Karlsson skojar och säger att är det något som önskas eller fattas är det bara att springa ut på baksidan och hoppa över staketet till den vita villan, där vd:n för Mat i Folkungabygden AB sitter...

Han heter Mårten Thurfjell och är pastoratets kanslichef tillika direktör för Kyrkans holdingbolag i Folkungabygden, med Mat i Folkungabygden som ett av tre verksamhetsdrivande dotterbolag.

Mårten Thurfjell ser det som en fördel att Wienerbageriet ligger granne både med pastoratets kontorsbyggnad och med Mjölby församlingshem/Kyrkans hus, men det är inte därför som köpet

gjorts.

– Vi såg en möjlighet när vi fick erbjudandet att köpa. Det är ett café med gott rykte, duktig personal och lång historik.

– ­Caféet ligger väldigt vackert i en gammal byggnad som är en karakteristisk del av Mjölby. Vi vill jobba långsiktigt och säkerställa bra kvalitet till rätt pris, säger Mårten Thurfjell.

Han ber att få återkomma med mer utvecklande synpunkter när styrelsen för Mat i Folkungabygden haft en strategidiskussion.

Att kundernas förväntningar och önskemål ska beaktas noga ser han som jätteviktigt.

Förra året talades det om att holdingbolaget skulle starta restaurang/bageri med huvudfokus på lunch och middagar. Blev det detta istället?

– Nej, detta ska ses som ett komplement. Vi har inte kommit så långt än med restaurangplanerna, vi tittar på olika möjligheter.

Wienerbageriet drivs idag av ett bolag som ägs av Kenneth Johansson, Mjölby.

Han tog över 2014 efter att det varit en konkurs.

Samma år blev Lena Viklund ny caféföreståndare.

Lena slutade i höstas och då fann Kenneth Johansson, som är pensionär, för gott att försöka sälja.

Keneth Johansson är i grunden elektriker och äger Träffs Elektriska AB.

– Mitt krav på kyrkan för att de skulle få köpa var att de skulle överta all personal och driva verksamheten vidare i samma anda som idag – och helst bättre.

– Det blir det säkert, det verkar som det nya bolaget vill satsa på och investera i bageriet, säger Kenneth Johansson.