Lyckades kommunen ta revansch eller inte?

Förra året hamnade Mjölby kommun utanför kommunkampens topplistor i insamlingen till Världens Barn. Men med nytt samarbete med kyrkorna nåddes i år nya, saliga höjder.

Målet var högt satt för den lokala insamlingen –men överträffades med råge. På bilden: Ulla Blomstrand, Åke Sternegård och Sven-Erik Johansson.

Målet var högt satt för den lokala insamlingen –men överträffades med råge. På bilden: Ulla Blomstrand, Åke Sternegård och Sven-Erik Johansson.

Foto: Julia Djerf

Mjölby kommun2019-10-08 18:25

– Det känns fantastiskt fint. Vi lyckades samla in mer än vi någonsin hade kunnat tro, säger Sven-Erik Johansson från Pingstkyrkan i Mjölby.

Lokala Röda korset efterlyste i år draghjälp till Radiohjälpens insamling Världens Barn i Mjölby och Pingstkyrkan och Andreaskyrkan var inte sena med att haka på. Det nya samarbetet hade höga ambitioner och satte ett mål på 30 000 kronor på sin gemensamma bössa. Modigt och tufft, tyckte flera i gruppen inför starten. Efter en veckas skramlande i kommunen hade de i lördags lyckats få in drygt 14 000 kronor när det var dags att rapportera in till insamlingens länssamordnare.

– Det kom inte så många till vårt evenemang i Gästisparken på dagen som vi hade hoppats, vädret spelade nog in en del. Men på konserten på kvällen hade vi 150 besökare.

Konserten "Minns du sången" i Pingstkyrkan lyckades lyfta insamlingen till 36 000 kronor och dagen efter fortsatte ytterligare gåvor att komma in. När allt hade räknats samman landade insamlingen på 42 800.

– Det betyder väl att vi måste vara med nästa år igen, säger Sven-Erik Johansson glatt.

Mjölby kommun som helhet lyckades med sina totala 71 937 kronor samla in störst summa i hela länet, men Ödeshög knep ändå förstaplatsen i kommunkampen med 71 414  kronor då de skänkte mest per invånare. Två personers engagemang i Boxholms kommun gav 7613 kronor – vilket gav Boxholm den procentuellt största ökningen (105%) i länet jämfört med förra året.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!