Män med Bandidos-koppling efterlysta

Två män, 31 och 33 år gamla, har häktats i sin frånvaro för inblandning i en grov misshandel. Chefsåklagaren säger att hon kommer att utfärda en internationell arresteringsorder.

Två män som anklagas för att ha deltagit i en grov misshandel i Mjölby har häktats i sin frånvaro. (Bilderna är tagna i andra sammanhang.)

Två män som anklagas för att ha deltagit i en grov misshandel i Mjölby har häktats i sin frånvaro. (Bilderna är tagna i andra sammanhang.)

Foto: Arkivbilder

Mjölby kommun2019-11-15 14:10

Den 14 december 2015 dök en kvinna upp på en restaurang i Mjölby. Kvinnan, som tidigare arbetat på krogen och låg i en konflikt med krögaren, kom i sällskap med fyra män. Männen bar kläder som visade att de sympatiserade med mc-klubben Bandidos.

Krögaren gömde sig, men av en slump råkade en man, som hade vissa likheter med krögaren, passera förbi restaurangen. De fyra männen rusade ut och angrep mannen med slag och sparkar. Han tillfogades allvarliga skador. Efter händelsen blev krögaren­ uppringd och pressad på 50 000 kronor.  

Kvinnan dömdes i hovrätten för försök till utpressning. En av de inblandade våldsverkarna dömdes till fängelse i ett år och sex månader – ett straff han sedan länge har avtjänat.  

Senare åtalades tre andra män som misstänks ha deltagit i misshandeln. De tre männen åtalas för försök till utpressning, grov misshandel samt olaga hot. Polisen har bland annat säkrat fingeravtryck från två av de åtalade. 

Linköpings tingsrätt har vid flera tillfällen försökt att genomföra en rättegång mot de tre männen. Men de har hållit sig undan. På chefsåklagare Eva Nemec Nordhs begäran har nu två av männen, 31 och 33 år gamla,  häktats i sin frånvaro efter beslut i Linköpings tingsrätt. 

– Jag kommer att utförda en arresteringsorder. Jag menar att det är uppenbart att de håller sig undan lagföring, säger chefsåklagaren. 

Den tredje åtalade mannen har lämnat uppgifter om var han befinner sig. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om