Man slog kvinna – med metallrör

Den 41-årige mannen misshandlade sin partner med ett metallrör och hällde skurvatten över henne. Det anser sig åklagaren kunna bevisa.

En 41-årig man har åtalats för grov kvinnofridskränkning.

En 41-årig man har åtalats för grov kvinnofridskränkning.

Foto: Arkivbild

Mjölby kommun2019-09-16 16:00

Enligt kammaråklagare Emma Högström misshandlade den 41-årige mannen sin partner vid upprepade tillfällen mellan september 2017 och mars 2019 i Mjölby kommun. 

I slutet av september 2017 ska mannen, enligt stämningsansökan, bland annat ha slagit kvinnan med ett metallrör. Slagen träffade i magen och på underkroppen. I samband med händelsen riktade, enligt åklagaren, mannen även någon form av vapen mot kvinnan och hällde skurvatten över henne. 

I februari 2018 ska 41-åringen åter ha varit våldsam mot kvinnan genom att sparka henne mot underlivet. I april samma år tryckte, enligt åklagaren, mannen sina armbågar i ansiktet på sin partner. Vid ett annat tillfälle, i april 2018, ska 41-åringen ha bränt kvinnan med en tändare på armen. 

I slutet av februari i år blev 41-åringen ännu en gång våldsam, enligt stämningsansökan. Åklagaren anklagar mannen för att ha sparkat sin partner på överkroppen. I början på mars i år ska 41-åringen ha ställt sig på kvinnans ben och pressat sin tyngd över henne. 

Åklagaren skriver i stämningsansökan att de återkommande fallen av misshandel utgjorde led i en upprepad kränkning av kvinnans integritet. 41-åringen, som nekar till brott, åtalas för grov kvinnofridskränkning. 

Till den kommande rättegången i Linköpings tingsrätt har åklagaren kallat fem vittnen. Det rör sig om personer som varit i kontakt med kvinnan och hört henne berätta om den brottslighet hon ska ha utsatts för. Vid en brottsplatsundersökning har polisen även säkrat blodspår. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!