I Mjölby finns över 50 aktiviteter att välja på för den som inte nöjer sig med att vila, surfa och spela på sin dator.

Flera föreningar har pröva på-aktiviteter som vanligt. På biblioteket kan man rimma och rita med konstnären Lisa Adbåge på lördag, leka med ord på onsdag och ha låtskrivarverkstad med musikern Philip Strand på torsdag.

Barnteatern "Du och jag" med musikteater Gulasch kan ses på lördag i Ostkupan. Hopp och hinder blir det i Klämman, Birger Jarlshallen och Lagmanshallen, måndag, tisdag respektive fredag. På flera ställen visas en trollerishow med Magi-Martin.

I Ödeshög börjar det redan fredag kväll med sportlovsdisko i Hästholmens bygdegård. På biblioteket är det superhjältetema med fest på måndag och tävlingar, pyssel och fika hela veckan. Mindre barn kan leta barnboksfigurer på onsdag. Man kan lära sig att dreja och andra keramiktekniker på Saga kulturhus tisdag till torsdag, eller testa idrotter i sporthallen på tisdag. På fritidsgården Lyset är det femkamp på torsdag och barnens Vasalopp startar fredag kl 10.

I Boxholm är det pyssel på måndag i biblioteket för de minsta och robotteater med Blue-bots på torsdag för de lite större.

På kommunernas hemsidor finns mer detaljerad info om tider och platser. Vissa saker måste föranmälas. Och allt är inte gratis.