De senaste fem åren har viktkurvan pekat uppåt för Viktor Knutsson från Skänninge. Sakta men säkert blev han allt större, och till slut hängde han inte med på fotbollsplanen längre.

Så han slutade.

– Jag som har sportat i hela mitt liv slutade med all sport, säger han. Och så åt jag en massa skräpmat. Drack enorma mängder mjölk, utan att tänka på att den också innehåller en massa kalorier.

Artikelbild

| Glad över vinsten. Viktor Knutsson är Biggest loser.

167,8 kilo vägde han som mest, och det blev ganska mycket för en 185 centimeter lång kropp.

Men nu har han tagit hem segern i tv-programmet Biggest loser, och han har vunnit väldigt mycket själv dessutom.

– Mitt mål var att kunna börja sporta igen, säger han.Jag ville komma tillbaka till det där tugget i omklädningsrummet, det betyder massor. Nu spelar jag i Skeninge IK och det är jättebra.

Det var kompisar som tjatade Viktor Knutsson till Biggest loser, säger han. Han sökte först tillsammans med en kompis, men de kom inte med. Sen var den en tjej på jobbet som hade en bror som var intresserad, och Christoffer Jenderborn från Linköping blev Viktors parkompis i tävlingen.

Artikelbild

| Nu spelar han fotboll igen.

– Jag skulle bo på det här slottet med 14 främmande människor och vi skulle laga maten själva. Jag var jättedålig på det i början, jag hade verkligen ingen aning om hur jag skulle äta. Det blev kyckling och bladspenat, typ.

– Sedan kom en näringsfysiolog och vi fick en våg men den använde jag aldrig. "Tre skopor" brukar bli lagom.

Nu var det slut på det tidigare jojobantandet. Viktor satsade på proteiner, inga kolhydrater, och så träning. Han gick alltså ner 78,1 kilo på några månader.

Vad säger kompisarna?

– De är väl imponerade, men de trodde att jag skulle klara det. De vet vilken tjurskalle jag är, säger Viktor och ler.

Och vad är målet nu?

– Att få balans i livet. Att må bra.