Det blev mer än trångt när Ungdomsmusikkåren och Mjölby Stadsmusikkår banade sig fram mellan bakluckeloppisen på Kungsvägen på väg mot invigningen av den nya scenen.

Funktionärer från Lions hjälpte till att rensa gatan som redan var proppfull av hugade loppisbesökare och försäljare.

Precis vid Kanikeplan står Michael Svensson och styvsonen Isaac Söderqvist och säljer grejer som de rensat ur förråden.

Artikelbild

| Trångt. Musikkårerna fick bana sig värg mellan bakluckeloppisen på Kungsvägen.

– Det är mina gamla leksaker, bilar och annat som jag inte längre behöver, berättar tolvårige Isac som växt ifrån sånt och nu hellre sysslar med elektronik, som han gärna lagar och experimenterar med.

De kommer från Skänninge och till deras stånd kommer andra Skänningebor fram. Monika Öhlander och hennes barnbarn som också heter Isak handlar lite blandat.

– Det är roligt när det händer något i Mjölby, säger Monica.

Musikkårerna med sina drillflickor marscherar tätt förbi och ner till den nya scenen där ett par hundra människor ser och hör kommunstyrelsens ordförande Cecilia Burenby och Lena Engholm som basar för sommarens Musik i Gästisparken lösa knuten på det röda bandet som omger scenen.

Artikelbild

| Tal. "Vi kan glädja oss och vara stolta över all Mjölbys musik", menade Cecilia Burenby.

– Vad vore världen utan toner? undrade hon och berättade att just musiken av många Mjölbybor uppfattas som stadens själ. Här på scenen kan vi visa upp all fantastisk musik vi har i vår kommun, fortsatte hon.

Sedan premiärspelade musikkårerna i det soliga vårvädret.