Det handlar om ett samarbete mellan kulturskolan i Mjölby och fritidsgården på Lagmansskolan.

– Vi finns ju alldeles intill varandra så det kändes naturligt att fördjupa samarbetet, säger Helena Bloom som jobbar på fritidsgården.

På kvällen den 4 april är det tänkt att showen ska bli av på kulturscenen, men vem som ska uppträda och med vad är inte klart. Det hänger helt på Mjölbys ungdomar mellan 13 och 20.

Artikelbild

| De letar ungdomar som vill upptäda på Kulturscenen. Helena Bloom på Lagmansskolans fritidsgård och fritidslotsen Robert Olsson.

I somras ordnade artistmanagern Tobias Martinsson från Mjölby en talangfestival på Gästisscenen under namnet "Late summer festival". Storband, dans, drill, solosång och rap framfördes där i ett tiotal akter. Kommunen var medarrangör.

– Jag upptäckte då vilken mängd med unga artister med hög kvalité det finns i Mjölby. Men det har inte funnits någon naturlig scen för dem att uppträda på, säger Robert Olsson som är kommunens fritidslots och som tidigare även jobbat på gårn'.

Från början var idén att skapa en revy eller föreställning, men nu har man landat i att låta det bli en rad enskilda akter hopbundna av några konferencierer.

I dagarna ska marknadsföringen starta för arrangemanget. Alla som är mellan 13 och 20 år och som vill uppträda på en scen kan anmäla sig. Från fritidsgårdar, skolor, studieförbund och kulturskolan ska budskapet spridas över kommunen.

– Åldersgränsen är inte så fast men det är den åldersgruppen vi vänder oss till. Det finns även möjlighet att göra insatser bakom scen, till exempel med ljud, ljus, scenografi och kläder, säger Helena Bloom.

"Miracles on stage!" heter arrangemanget och miraklen får ju ungdomarna själva stå för.

– Ju mer sysslolösa vi ledare blir desto bättre, säger Robert Olsson.

På fritidsgården finns lokaler att öva och repetera i för dem som vill delta. Robert håller i ett integrationsprojekt där, i form av ett rockband, som har pågått ett år. En ny runda drar igång i vår.