Men den tomma före detta Willyslokalen i Galleria Kvarnen är inte ett alternativ, som det ser ut i dag, menar Anders Lindblom som är vd för Östenssons.

– Men Mjölby är en intressant marknad och vi finns redan i närheten, säger han.

Företaget har redan tidigare varit i kontakt med Mjölby kommun och dess fastighetsbolag Fami som sedan i våras äger gallerian. Men den tomma livsmedelslokalen i köpcentrumet där Willys tidigare höll till är inte något man gör anspråk på, enligt Anders Lindblom.

Artikelbild

| Galleria Kvarnen passar inte Östenssons intensioner, i alla fall inte som det ser ut idag.

– Det är inte aktuellt i dag. Vi har naturligtvis kikat på lokalen men det är inte så intressant.

Hur kommer det sig?

– Det är flera faktorer. Framförallt handlar det om tillgänglighet. Vi menar att gallerian är lite för tillknäppt, säger Anders Lindblom.

Skulle ni vilja ha en egen ingång?

– Det handlar mer om hur enkelt det är att komma in i lokalen. Den bjuder inte riktigt in kunden.

Så det blir ingen etablering där för er?

– Jag kan varken säga bu eller bä, men det är inte aktuellt i dag.

Närmaste Östenssonsaffär finns i Skänninge där man nyligen byggde en ny butikshall. Affären går enligt Lindblom jättebra och för bara några veckor sedan blev de ensamma där när Coop slog igen. Men det beror inte på Östenssons framgångar, enligt Lindblom.

– Vad jag förstår så hade inte den butiken gått något vidare under en längre tid.

Men i Mjölby är det inte ont om livsmedelsbutiker i dag?

– Men kanske ont om bra butiker, säger Anders Lindblom.

Enligt Dag Segrell som är kommundirektör och vd för Fami handlar tisdagens samtal om att lyssna på vad Östenssons kan tänka sig. Något direkt erbjudande om lokaler i gallerian finns inte.

– Vi för diskussioner i allmänhet om hur lokalerna ska nyttjas och vad som är bäst för de olika näringsidkarna, säger Dag Segrell.

Som ett exempel på möjligheter nämner han den gamla entrén mot stadshuset där man kommer direkt in i före detta Willys. Den entrén har inte använts på många år.

Parallellt med dessa diskussioner håller Fami på att förbereda för ett nytt förvaltningsavtal med ett extern företag som ska sköta den kommersiella förvaltningen av gallerian, och där i ingår även rekrytering av hyresgäster.

Utvecklingsarbetet kommer att ske ihop med Mjölbys nya gemensamma företagsförening som bildats under namnet "Växtkraft Mjölby".