Med sin utställning "Perspektiv" vill fotografen Kennet Strannerklint väcka frågor och tankar i ett större sammanhang om tiggarna.

På en stol inne på biblioteket i Mantorp ligger flera ihoprullade bilder. Dokumentära fotografier som Kennet Strannerklint och hans syster Wivan Andersson tagit. Kennets bilder är från Sverige, och Wivans bilder är från Rumänien.

Idén till utställningen fick Kennet när han i juletid utanför en matbutik såg en reklamskylt med texten "Alla ska ha råd med en god jul". Vid entrén till butiken satt en tiggare.

Artikelbild

| Bostad. I huset utan väggar bor en ung kvinna med en sex månaders gammal baby. Hennes man är i Sverige och tigger.

– Jag tog en bild, och blev sedan intresserad av att ta reda på mer, säger han.

Bilderna från Rumänien visar spartanska bostäder med knappt några väggar. Istället för traktor kör de häst och vagn.

– När jag fick se bilderna som min syster tagit, var min spontana känsla att bilderna tagna i Rumänien 2015, lika gärna kunde vara tagna i Sverige 1515, säger han.

Hans syster jobbar för hjälporganisationen "Hjärta till hjärta". I samband med en hjälpsändningsresa till Pauleasca i Rumänien, passade hon på fotografera. Bilder från den byn där flera av tiggarna i vårt område kommer ifrån.

Artikelbild

| Rävar. Mattias Frisk ställer samtidigt ut sin utställning med miniatyrrävar.

– Vi kan ge den lilla människan av vårt dagliga bröd. Men är det inte dags att vi engagerar oss i ett större perspektiv för mänskligheten?, frågar sig Kennet Strannerklint.

Utställningen pågår fram till sista september.

Artikelbild

| Biblioteket. Utställningen pågår fram till sista september.

"