Det var i måndags förra veckan som flera beväpnade personer rånade Albrekts guld inne i Galleria Kvarnen i Mjölby. Många kunder och anställda i andra butiker blev vittnen till rånet. Polisen har fått vittnesuppgifter från många av dem.

– Men inte från alla, säger Mikael Franzén som är utredningsledare hos polisen.

– Vi tror att det finns fler personer som har uppgifter, både från tiden före rånet och inne i gallerian, utanför och längs flyktvägen. Vi ber alla som har minsta uns av uppgifter eller någon tanke om rånet att höra av sig till polisen i Mjölby. Eller i Ödeshög.

För det var där rånarnas bil hittades dagen efter rånet. En mörk Volvo V70 med mörka rutor anträffades bakom Ica i centrala Ödeshög, på parkeringen i korsningen Riddargatan-Smedjegatan.

– Tre-fyra gärningsmän, säger Mikael Franzén, och de sågs på parkeringen på Kvarnens tak i Mjölby. Sedan tog de vänster i rondellen. Vi vet inte om de tog Burensköldsvägen vidare eller om de fortsatte Smålandsvägen.

Bilen bör ha framförts i någorlunda hög hastighet, säger Mikael Franzén.

– Rånarna var stressade vid det laget.

Inte förrän mer än ett dygn efter rånet återfanns alltså flyktbilen i Ödeshög. Någon gång mellan 16.20 på måndagseftermiddagen och ungefär vid 19-tiden på tisdagen har den ställts där.

– Det här är ett grovt brott, säger Mikael Franzén. Det måste vi försöka lösa. Och vi tror inte att alla som har sett något har trätt fram.