Ett stort antal unga människor i många bilar hade samlats på Depot Mantorps parkering för en bilträff.

Fredagskvällen var också första gången den nybildade nattvandrarföreningen i Mantorp var ute.

– Vi började vid fritidsgården, men där var det lugnt. Strax efter 21 kom vi till Depots parkering där det var mycket folk, säger Lovisa Liwell från Mantorp som var en av tiotalet nattvandrare.

Artikelbild

| Polis, fältsekreterare och nattvandrare fanns på plats i fredags när omkrig 100 bilar och ett okänt antal personer samlades på Depots parkering.

Det ska ha varit en del stök inne på köpcentret som stänger klockan 22. Polis kallades till platsen strax efter 21 och senare tillkom flera polispatruller.

– Två personer har omhändertagits enligt lagen om omhändertagande av berusad. Tre har avvisats från platsen på grund av störande av ordning och en minderårig har skjutsats hem, säger Monica Bergström, presstalesperson på polisen.

Ingen är dock misstänkt för något brott.

Bilträffen hade annonserats via sociala medier och lockat dit folk från ett stort område, enligt uppgifter kom tillresande från Stockholm. Enligt polisens bedömning var det omkring hundra bilar och ett okänt antal personer.

Polisen lämnade platsen strax före 02 och då var det lugnt, enligt Monica Bergström

– Det verkar vara så att det är ungefär en bilträff i månaden vid Depot, säger Lovisa Liwell.

Ofta används parkeringen av lokala ungdomar som mötesplats och som en plats att öva på att sladda med bil.

Nattvandrarna i Mantorp är en underavdelning av Skänningeföreningen som är ansluten till nattvandrarna.se.

– Vi kommer att få hjälp av dem nu i början. Vi planerar nästa vandring till lördag 12 april, säger Lovisa Liwell.

Nattvandrarnas roll är att prata med ungdomar, stödja och hjälpa till. Det kan handla om att kontakta föräldrar om det behövs och ungdomen själv vill. I akuta fall kan polis eller socialtjänst kontaktas. Direkta ingripanden gör inte nattvandrarna.