Restaurangen har försatts i konkurs

Bistro Serrano på Kungsvägen i Mjölby har satts i konkurs efter att ha varit stängd en tid. Förvaltaren säger sig ha intressenter på gång.

Bistro Serrano öppnade aldrig efter semestern.

Bistro Serrano öppnade aldrig efter semestern.

Foto: Sune Johansson

Mjölby kommun2019-09-17 18:00

Restaurangen har varit till salu en tid, men ägarna har inte lyckats sälja trots flera intresserade spekulanter, enligt Otmane El Omari, en av två delägare i bolaget Mjölbys kvarterskrog AB som drivit restaurangen.

– Vi hade köpare men de backade ur i sista stund, berättar Otmane El Omari som på grund av skulder och brist på likvida medel i bolaget till slut tvingades ansöka om konkurs.

Sedan omkring en månad har restaurangen varit stängd. Några anställda i bolaget finns inte förutom Otmane och hans kompanjon.

Konkursförvaltare Magnus Nedstrand i Linköping har dock gott hopp om att kunna sälja bolaget till en ny aktör.

 – Jag har tagit kontakt med de intressenter som fanns och träffat dem. Vi håller på och förhandlar och jag hoppas och tror att vi kan komma överens och hitta en lösning nästa vecka, säger Magnus Nedstrand.

Han har haft en värderingsman på plats och menar att restaurangen är i fint skick. Han har även varit i kontakt med hyresvärden, ett fastighetsbolag i Linköping.

Enligt Otmane El Omari har det varit svårt att få snurr på verksamheten.

– Det är inget nattliv direkt i Mjölby, säger han.

Restaurangen har haft lunchservering och kvällsöppet på helgerna, och marknadsfört sin after work på fredagskvällar. Men konkurrensen om utegästerna har varit för hård, enligt Otmane El Omari.

Bistro Serrano öppnade i januari 2017 av ägarna till Laszlos kvarterskrog i Hjulsbro och hade inriktning på spanska smårätter, så kallad tapas. Innan det hette krogen Brasseri Biz.

Tuff konkurrens om restauranggästerna i Mjölby. Nu är Bistro Serrano försatt i konkurs
Tuff konkurrens om restauranggästerna i Mjölby. Nu är Bistro Serrano försatt i konkurs
Karta: Kungsvägen 51
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!