Filmarbetaren Georgi Slalov hade sparat länge för att kunna köpa sin drömbil för uppemot en halv miljon kronor – när chansen plötsligt dök upp via en tysk annonssida. Bilen som han hade suktat efter i fyra års tid fanns till salu i Sverige på en ort han aldrig hade hört talas om – Mjölby. Efter en månads mejlande med Bilhallen, bestämde han sig för att åka till Sverige och betalade in handpenningen på 45 000 kronor. Bilfirman mötte upp med Lotusen på Mjölby station.

– Jag bara "Oj! Kommer du i den?" Jag hade bara sett den på Youtube och på bilder innan, aldrig i verkligheten, förklarar Georgi på lite knackig engelska.

Han tog en tur i Mjölby tillsammans med försäljningschefen Pierre Andersson, men bestämde sig snabbt. Bilen skulle han bara ha.

Artikelbild

| Innan Georgi Slalov rest från Bulgarien till Sverige för att köpa sin drömbil – hade han bara sett den på bilder och på Youtube.

– Den var 10 000 euro billigare än andra, för den hade gått 9000 mil. Jag visste att om jag inte slog till nu, så skulle jag behöva spara pengar i ett år till innan jag skulle ha råd med ett annat exemplar.

Bilhallen i Mjölby säljer 5–10 nya bilar av märket Lotus per år och nästan dubbelt så många begagnade – men en köpare från Bulgarien har de aldrig haft förut. Sportbilar av det här slaget är en ovanlig syn i landet och enligt Georgi finns det endast ett liknande exemplar till som han känner till.

– Det är svårt att beskriva min känsla nu, det är bara glädje och lycka.

Men euforin slutade inte med köpet. På hemväg stannade han till vid racerbanan Ring Knutstorp i Skåne på en Lotusträff. Pierre från bilfirman ordnade så att Georgi fick åka med i en bil på banan och efteråt ska han ha sagt att det var hans näst bästa dag i livet. Den bästa var när han fick se sin nya bil för första gången dagen innan.

Artikelbild

| Närmare 500 mil från Bulgarien till Mjölby och tillbaka igen gjorde Georgi Slalov för att komma över sin drömbil.

Den långa resan hem gick efter omständigheterna smärtfritt, men kunde ha gått riktigt illa. En bit på väg hittade inte Georgi de viktiga dokument som följde med och som han behövde för att köra igenom Europa på väg hem till Bulgarien.

– Han ringde mig och sa att han trodde att han lagt dokumenten på biltaket när han lämnade Mjölby, men jag hade inte sett några där, förklarar Pierre.

Artikelbild

| På väg hem till Bulgarien fick Georgi Slalov sitt livs åk på racerbanan Ring Knutstorp i Skåne.

– Han letade febrilt medan han körde och så plötsligt sa han bara "jag har hittat dem!" Han hade suttit på dem hela tiden.

En felkörning och några hundra mil senare kunde bilen från Mjölby parkeras i ett garage i staden Sofia.