Sincic (V): "Johansson har inte kontroll"

Anna Johansson (S) borde lämna sitt uppdrag till någon annan. Det menar Franco Sincic (V) som tycker att nämndordföranden inte tagit ansvar för kostnaderna.

Socialen måste spara, och (V) menar att kostnaderna har tillåtits skena.

Socialen måste spara, och (V) menar att kostnaderna har tillåtits skena.

Foto: Susanne Hasselqvist

Mjölby kommun2019-09-08 14:00

– Det finns flera exempel på det. Ett boende för ensamkommande unga i Skänninge renoverades för tio miljoner kronor, folk anställdes innan verksamheten ens börjat, och så småningom fick lokalen stå tom fast hyran var betald.

Chefer som inte uppfyller kraven och skickas hem med lön, dyra placeringar i familjehem i andra kommuner – Franco Sincic nämner en rad exempel på det han tycker är ansvarslös hantering av pengarna.

– Anna Johansson har inte kontroll på de kostnadsdrivande besluten, säger han. 

Han är inte förtjust i besparingsförslagen. Det borde gå att spara på mycket mer i förvaltningen och mindre i verksamheterna, menar han.

– Tyvärr kan jag inte påverka omsorgs- och socialnämnden. Vänsterpartiet har inte några platser i nämnderna överhuvud taget och med det här allianssystemet blir det ingen egentlig opposition.

Anna Johansson (S) delar inte Franco Sincics uppfattning om hur kostnaderna har hanterats.

– Vi har inte slösat bort några pengar. Men Franco har inte hela bilden av hur verksamheten har bedrivits eller varför en chefstillsättning inte fungerar. Han har inte tillräckligt underlag för att kritisera.

Vänsterpartiet har inga platser i någon nämnd. Då blir det svårt att få en helhetsbild.

 – De har inte lyckats förhandla sig till att få sitta med i nämnderna, konstaterar Anna Johansson. Valresultatet blev inte tillräckligt bra. Det är lite farligt att komma med kritik som inte är underbyggd. Men diskussionerna kommer att fortsätta.

Karta: Mjölby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!