Skänninge stadshotell i konkurs

Fastighetsbolaget som äger Skänninge stadshotell har försatts i konkurs.

Bolaget som äger fastigheten Skänninge stadshotell är i konkurs. Själva hotellrörelsen stänger på måndag, enligt ägaren Josip Mustepic.

Bolaget som äger fastigheten Skänninge stadshotell är i konkurs. Själva hotellrörelsen stänger på måndag, enligt ägaren Josip Mustepic.

Foto: Sune Johansson

Skänninge2019-11-07 18:00

Efter några turbulenta dagar, sedan hotellägaren Josip Mustapic meddelat att hotellrörelsen satts i likvidation och hotellet stängs, kommer nästa bakslag. Fastighetsbolaget som äger den anrika byggnaden från 1800-talet har begärt sig själv i konkurs. 

Konkursansökan lämnades in till Linköpings tingsrätt onsdag eftermiddag. Konkursförvaltare är advokat Kristian Jensen i Mjölby. Men han har inte mycket att säga på detta tidiga stadium.

– Jag har ännu inte lyckats få tag på personerna bakom företaget. Jag har även sökt revisorn men inte lyckats. Det enda jag vet är i stort sett att hotellfastigheten ingår i bolaget. Inga anställda ska beröras, säger Jensen.

Att hotellet haft bekymmer tidigare framgår tydligt när han berättar att han haft hand om två tidigare konkurser i Skänninge Stadshotell.

– Fast det är många år sedan nu.

Mjölby kommun hyr bibliotekslokaler i fastigheten. De har varit stängda och utlokaliserade under en tid på grund av dålig arbetsmiljö. Det handlar om brister i ventilationen. Men detta ska nu vara åtgärdat, enligt kultur- och fritidschefen Ulf Johansson.

– Vi väntar på ett protokoll från luftmätningar efter åtgärder för att kunna flytta tillbaka in. Det är möjligt att vi nu kommer att göra denna mätning själva nu, säger Ulf Johansson.

Andra berörda är Skänninge kulturförening som har ställt in sin planerade konstvernissage på söndag, och Rotary som kommer att flytta en del av julmarknaden den 7 december från hotellet till Östenssons gamla lokaler tvärs över torget. 

Karta: Skänninge Stadshotell
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!