Man anhållen misstänkt för mordförsök

En man i 40-årsåldern är anhållen skäligen misstänkt för försök till mord i Linköping på lördagskvällen. Offret, en man i 60-årsåldern, har allvarliga skador.

En man i 60-årsåldern är allvarligt skadad efter vad polisen rubricerar som mordförsök på lördagskvällen.

En man i 60-årsåldern är allvarligt skadad efter vad polisen rubricerar som mordförsök på lördagskvällen.

Foto: Läsarbild

Linköpings kommun2019-10-19 19:13

Klockan 17:15 på lördagen larmades polis och ambulans till en adress i Linköping. Larmet kom in via 112.

Något senare på kvällen, klockan 19.40, greps en man i 40-årsåldern i närheten av brottsplatsen. Gripandet ska ha skett relativt nära inpå själva händelsen.

– Gripandet gick lugnt till, så mycket kan jag säga, berättade Mariana Persson, vakthavande befäl vid polisen på lördagskvällen.

Tidigt på söndagsmorgonen anhölls mannen, skäligen misstänkt för försök till mord, vilket innebär den svagare misstankegraden.

Den drabbade mannen är i 60-årsåldern. Uppgifterna från polisen är i övrigt knapphändiga. 

– Det är väldigt mycket oklarheter i det här, sade polisens presstalesperson Thomas Agnevik på söndagen.

Han kan inte utesluta att det är flera personer inblandade i händelsen. Polisen har inte lämnat några närmare uppgifter om omständigheterna vid brottstillfället. 

Region Östergötland som vanligtvis rapporterar till media om vårdärenden lämnade inga uppgifter under helgen, utan hänvisade ärendet vidare till polisen. Inte heller där lämnade man några detaljerade uppgifter om mannens hälsotillstånd. Men att det handlar om betydande skador står klart. 

– Brottsrubriceringen är ju försök till mord så det handlar om allvarliga skador, så mycket kan jag säga, konstaterar Thomas Agnevik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!