Stora delar av landet har under söndagen drabbats av kraftigt regn och åska, så även Motala där flera vägar har spärrats av, bland annat infarten till Folkets park vid vårdcentralen. På grund av vattensamlingar har trafiken också fått ledas om vid Ängdalen.

Enligt uppgifter till Corren ska också Varamo camping ha svämmat över, där flera tält ska ha vattenfyllts.

- Räddningtjästen har fullt upp, det har varit ett himla regnväder, säger Mariana Persson, vakthavande befäl vid Östgötapolisen.

Artikelbild

Under kvällen har även blixten slagit ned vilket har utlöst automatlarm hos räddningstjänsten, men inga personer ska ha skadats och inga privatpersoner har heller larmat.

- Det handlar om översvämningar, det kommer vatten ur avlopp och från alla håll. Både hus och lägenheter är drabbade. Vi dränerar, helt enkelt, säger Stefan Fredriksson, yttre befäl på Räddningstjänsten i Motala.

Räddningstjänsten har kallat in extrapersonal som hanterar ett 50-tal ärenden. Enligt Stefan Fredriksson börjar de få kontroll över situationen.

- Om ungefär en timme finns inte så mycket mer vi kan göra, vattnet börjar redan sjunka undan, sa han till Corren vid 22-tiden på söndagskvällen.