Eva-Lena Frick, vd Vätternrundan säger att natten har varit lugnt, men att regnet på morgon har ställt till det och många cyklister har tvingast att bryta. Hon berättar att de i nuläget har satt in alla tänkbara resurser för att få fram bussar och lastbilar för att få tillbaka cyklisterna till Motala.

- Jag tror att det kommer att bli väldigt många som bryter på grund av väder och vind och vad den slutgiltiga siffran blir vet vi först ikväll, säger Eva-Lena Frick.

Vid kvart i tio hade 1170 av 18397 startande brutit rundan enligt Vätternrundans hemsida.

Artikelbild

Totalt har 23 348 anmält sig till årets runda och de sista starterna går nu på förmiddagen. Cyklisterna har sedan till klockan 24.00 i kväll lördag på sig att ta sig runt de 30 milen runt Vättern.

Enligt polisen har natten varit ganska lugn trots en ökning av människor i staden. Det har varit ett par omhändertagande för berusning, men enligt Elin Liljevalch på polisen i Motala har det varit ungefär som en vanlig fredagskväll. Polisstyrkan i Motala har i och med Vätternrundan utökats med tanke på trafikläget och för att hjälpa allmänheten.