Maxi-bagaren Bo Pedersen förklarar att han tänkt baka en annorlunda semla men tycker att det blir så många olika smaker så han gick på storleken.

– Det är en traditionell semla om än väldigt stor. Egentligen skulle jag vilja göra världens största för att hamna i Guinness rekordbok och det kanske vår prinsessvariant är, säger Bo och lämnar den frågan öppen.

För vad som presenterades för kunderna på ICA Maxi denna fettisdag var inte bara en utan två jättesemlor. En traditionell och en prinsessvariant.

Artikelbild

| Jättesemlan får ett lyft. Bagare Bo Pedersens biceps kollas av hjälpsam kund.

– Det är en kul grej, ger uppmärksamhet och pr, säger bagare Bo Pedersen. Han fortsätter:

– Den tog inte så lång tid att baka för vi gjorde en provbakning i förra veckan för att testa. Det viktigaste med en semla är själva bullen. Riktig vetedeg ska göras med smör. Inget annat.

Många kunder flockades kring jättesemlorna för man kunde gissa vikten på respektive semla denna fettisdag. Gissar man rätt så vinner man presentkort. En av de många som lade sin panna i djupa veck var Gerd Stolt.

– Det är jättesvårt det här. För hur mycket väger egentligen en vanlig semla, säger hon och skickar äkta maken Tommy för att kolla upp saken.