Henriksson (M) om torsdagens besked: "En besvikelse"

Domstolens beslut blev inte vad kommunen hade hoppats på. Nu ska arbetet med Lalandia fortsätta efter de nya förutsättningarna.

"Givetvis hade vi gärna sett annorlunda besked", säger Mark Henriksson (M).

"Givetvis hade vi gärna sett annorlunda besked", säger Mark Henriksson (M).

Foto: Sofia Axelsson

Motala2022-06-10 17:11

Mark Henriksson, (M) kommunstyrelsens ordförande, har varit på besök i Lalandias nya anläggning i Danmark, han ringer när han sitter på färjan hem.

– Sammanfattningsvis så är givetvis gårdagens besked en besvikelse för vår process framåt. Givetvis hade vi gärna sett annorlunda besked, men nu jobbar vi vidare utifrån de nya förutsättningarna. Det vi vill är att Lalandia ska etableras i Motala. Då får vi pröva andra vägar, säger han. 

Detaljplanerna för Fjällskivlingen och Badgästen behöver nu göras om.

– Vi får pröva om och titta på de detaljplanerna. Vi får se hur vi kan anpassa dem. Vi jobbar vidare helt enkelt med övertygelsen och viljan att Lalandia skall bli en del av Motalas utveckling framåt.

Har ni pratat med Lalandia om hur de ser på det här? 

– Man är väldigt entusiastisk kring en etablering i Motala. Både Jan Harrit och Erik Sönderskär sa i sin presskonferens att nästa anläggning ska bli i Motala, de är fortsatt övertygade om det, det känns väldigt bra för oss. Vi har en kontinuerlig dialog med Lalandia som visar en uthållighet och vill etablera sig i Motala.

Tvättsvampen, vad händer om den inte godkänns senare? 

– Det kan jag inte uttala mig om nu. Nu inväntar vi de besked som kommer, och hoppas på att det blir positiva besked. 

Hur går det med Z-parken? Kikar man mer på den? 

– Där har vi en fortsatt dialog med BK-Zeros, och har inte så mycket att kommentera kring det. Vi återkopplar när det blir aktuellt, avslutar Mark Henriksson. 

Mark Henriksson (M)
Mark Henriksson (M)
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!