Beskedet: Nu kan försäljningen avslutas

Nu är det klart: Motala kommun kan avsluta försäljningen av de 32 stugorna vid Varamobaden. Köparna får fram till dem 1 december på sig att flytta stugorna.

Kommunen har köpare till samtliga stugor i Varamon.

Kommunen har köpare till samtliga stugor i Varamon.

Foto: Sofia Axelsson/Arkivbild

Motala2020-07-09 07:12

Inför Lalandias etablering gavs rivningslov för två stugbyar i Varamobaden, Wetterbyn vid Folkets park och Grå stugbyn (även kallade för strandstugorna). Sammanlagt rör det sig om 32 stugor.

Rivingslovet överklagades och ärendet hamnade först i mark- och miljödomstolen och överklagades vidare till Mark- och miljööverdomstolen. Nu har domstolens besked kommit. Domstolen beviljar inte de klagande parterna prövningstillstånd, skriver kommunen på sin hemsida. 

– Nu tar vi ett steg närmare Lalandiaetableringen. Tidsplanen är redan förskjuten, så det känns bra att vi kan ta det här steget vidare. Det finns flera överklagan som vi väntar på, och det här var ett första steg, säger biträdande kommundirektör Jimmy Szigeti.

De 32 stugorna ägdes alltså tidigare av Motala kommun, men de är nu sålda.

– De som är i grå byn säljs till olika intressenter, både privatpersoner och företag. Det är ganska många som angett intresse för stugorna. Så fort vi är klara med avtalen så kan de börja med bortfraktning. Däremot i Wetternbyn så har Hotell Östermalm tillgång till stugorna för uthyrning till sista augusti, säger Christine Stafström, tillförordnad mark- och expolateringschef.

Domstolens besked innebär att köparen av stugorna i Wätterbyn kan montera ner och flytta stugorna när säsongen är över, efter den 1 september.

– Det känns skönt att vi nu kan slutföra försäljningen, säger Christine Stafström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!