Butik nyanställer mitt i coronakrisen: "Väldigt roligt"

Nyanställningar och söndagsöppet. Erikshjälpen i Motala väljer att satsa mitt i coronakrisen.

Erikshjälpen i Motala satsar i coronakrisen och butikschef Joakim Ragnar ska anställa tre nya medarbetare.

Erikshjälpen i Motala satsar i coronakrisen och butikschef Joakim Ragnar ska anställa tre nya medarbetare.

Foto: Victor Berlin

Motala2021-01-03 18:00

När andra butiker haft det tufft och tappat i försäljning kan second hand-butiken i Bråstorp se tillbaka på ett lyckat 2020. Den starka hemestertrenden bidrog bland annat till att verksamheten ökade sin omsättning med 30 procent i somras.

– Vi hade en enorm ökning i januari och februari, den ökningen fick vi inte med oss. Men totalt sett slutade året väldigt bra, både mot budget och mot föregående år, säger butikschef Joakim Ragnar.

Verksamheten ska nu anställa en arbetsledare samt två medarbetare till butikens kafeteria. Anledningen är en satsning på söndagsöppet med start i januari. Under våren drar man även igång brunchservering på söndagarna.

– Vi kommer att marknadsföra oss som ett utflyktsmål i Östergötland och närliggande regioner. Utflykter görs ju mest på helgerna och lördagar har vi redan öppet så då blir det söndagar också, säger Joakim Ragnar.

Han fortsätter:

– Vi håller på att rekrytera för fullt. Det känns väldigt roligt att kunna anställa under de här tiderna.

Coronapandemin har påverkat verksamheten personalmässigt, uppger butikschefen. Motalabutiken har cirka 120 volontärer men på grund av covid-19 har alla 70-plussare fått stanna hemma. 

Även besöksantalet i butiken har minskat. Här ser man dock en positiv effekt: Snittköpet per kund har ökat.

– Jag tror att det är för att vi har begränsat antalet besökare i butiken. Våra kunder kan handla lite mer i lugn och ro. Då tror jag att de köper lite mer, säger Joakim Ragnar.

Karta: Erikshjälpen Secondhand
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!