Tio torsdagar under både våren och hösten bjuder kyrkan in till soppluncher.
– Antalet gäster brukar variera från gång till gång, men vi brukar räkna med ungefär 85-90 gäster, säger Hans-Åke Johansson.
– Det brukar komma fler när vi serverar potatis och purjolökssoppa med varma mackor. Det är en riktig favorit, skrattar Anna-Britt.
Sopporna är alltid vegetariska och glutenfria.
– Grönsakerna kommer till nittio procent från familjens egen odling, så det mesta är ekologiskt och hemodlat. det händer ibland att vi får köpa in lite grejer, säger Anna-Britt.
De två matlagen som består av totalt 23 personer turas om att laga mat varannan vecka.
– Vi är också uppdelade så någon tar kassan, några i köket, samt att några har hand om mat- och kaffeservering, säger Anna-Britt och fortsätter:
– Man brukar oftast vara helt slut efteråt, men det är det värt.
Soppluncherna har pågått i kyrkan sedan 1985 då hushållsläraren Ingegerd Johansson pensionerades och ville fortsätta med matlagning.
– Hon gick nyligen bort och var inne på sitt 97:e levnadsår, men luncherna fortsätter, säger Hans-Åke.
– Vi är alla pensionärer som jobbar med maten. Det är både kyrkans medlemmar men också folk utifrån. Det är glädje att få jobba här, säger Anna-Britt.
Att få folk att komma till kyrkan genom soppluncherna ser de som något mycket positivt.
– Visst att pengarna går till kyrkans verksamhet, men det är bara sekundärt. Det bästa är att få kontakt, förståelse och gemenskap med alla som kommer hit, säger Hans-Åke.