Enkelt matval på nyårsdagen

Efter julmat kommer pizza. Det är ingen hemlighet att rätten är en av de mest populära för många under nyårsdagen.

Klockan elva på nyårsdagen var Abboud Abdulahad och Jean Gauria förberedda att ta emot de första kunderna.

Klockan elva på nyårsdagen var Abboud Abdulahad och Jean Gauria förberedda att ta emot de första kunderna.

Foto: Rita Furbring

Motala2019-01-01 18:00

I fjol tillverkades cirka 700 kebaber och pizzor på en och samma dag hos Rimini i Motala. I år har personalen förberett sig och tillverkat 1 000 pizzabulldegar. Riktigt varför just nyårsdagen är så poppis kan inte ägaren AbboudAbdulahad och hans kompanjon Jean Gauria säga, men de tror att maten uppskattas, inte minst bland dem som festat lite under nyårsaftonen.

– Dagen efter brukar man vilja ha något lite flötigt, då brukar man må bättre, säger Jean.

Hos Rimini är det främst kebabpizzan som går hem bland kunderna, det har den gjort sedan Abboud tog över verksamheten på 1990-talet. Även kebabpizza med pommes på toppen uppskattas, i alla fall hos ungdomar.

– Det är när de velar mellan kebabtallrik och pizza. Då blir det inte ångest efteråt, utan man kan äta både och, säger Abboud och skrattar.

Men trots mångas pizzasug på nyårsdagen kan man fråga sig om det finns kunder nog för alla verksamheter i stan, som erbjuder liknande menyer.

– Motala har alltid varit en pizzastad och pizzeriorna håller hög klass, säger Jean Gauria.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om