Caroline Bränfeldt och maken Claudius Utay har många års erfarenhet i restaurangbranchen och som egna företagare.
– Det var lite spontant. Vi är båda lite av arbetsnarkomaner, skrattar Caroline och fortsätter:
– Sedan har vi barn som alltid velat öppna ett glasställe, och eftersom vi arrenderar tältet av Hamnkrogen så tänkte vi att vi kör.
Namnet, The Madison Square Garden Glassbaren, syftar på rutan som tältet står på.
– Det är ju också en framtidsvision om att utveckla konceptet, men vi får se vad som händer, vi börjar med det här, säger Caroline.
Hur vågar man satsa mitt i en pandemi?
– Sådana är vi, när det händer såna här grejer så kör vi på ännu hårdare. Det måste liksom funka.
Är Motala redo för ett glasställe till?
– Ja det tycker jag. Vi vill inte konkurrera, den här typen av glassbar finns inte.
Caroline berättar att man riktat in sig på att det ska finnas fika med nyttigare alternativ men även något för den som är allergisk eller vegan.
– Jag vet själv hur det är, det är jättesvårt att hitta något att äta.
Förutom det tropiska inslaget av coconut-bowls kommer inspirationen till glassbaren även från det egna semestrandet på kanalen.
– Vi har själva båt och åker en del på kanalen. När man kommer till andra städer finns där små kiosker och butiker med inredning och mat i hamnarna. Men här i Motala finns inte det på samma sätt, man blir så besviken, säger Caroline.