- Det känns omtumlande men spännande, säger Barbara Almfeldt som är verksamhetschef på kvinnokliniken.
Initiativet till enkäten kom från de anställda själva och det var många som ville säga sin åsikt, vilket märktes på de många svaren; av 50 utskickade enkäter svarade 49 anställda.
Och av dem var hela 44 stycken positiva.
- Vi är ju en klinik som har drabbats hårt i och med omstruktureringarna 2004, att vi blev av med förlossningen, bb och den gynekologiska slutenvåden, säger Barbara Almfeldt kan vara orsaken till att hennes medarbetare vill lämna landstinget.
Själv har hon än så länge inte tagit ställning till en eventuell privatisering.
- Det vill jag inte uttala mig om i dag. Jag har ju varit chef i landstinget i 20 år, så det här är lite nytt för mig också, säger hon.
Åsa Franzén-Salminen som arbetar på kvinnokliniken säger även hon att det är de tidigare försämringarna på lasarettet som gör att hon och hennes kollegor är positiva.
- Med tanke på allt som vi har utsatts för på Lasarettet i Motala tror jag inte att man är rädd för en privatisering.
Så en privat regi kan vara det enda sättet att behålla de som finns intakt?
- Politikerna säger inte vad man vill med Motala lasarett. Därför tror jag att det ha varit ett stort intresse för privatisering bland oss anställda, säger hon.
Om privatiseringen av kvinnokliniken genomförs innebär det dock inte att till exempel förlossningen återinförs. Det är verksamheten som den ser ut i dag som skulle bli privat. Nu ska frågan förberedas för ett politiskt beslut i oktober.
Tidigare har även personalen på ortopeden, kirurgen, anestesin och operation samt sterilcentralen och rehab tillfrågats om de vill övergå i privat regi.
Fotnot: Två av de tillfrågade vill definitivt inte att kvinnokliniken ska privatiseras och ett svar har inte inkommit.