Nu går Basels företagsdröm i uppfyllelse

I tio år jobbade Basel Anttar på pizzeria Napoli på Ekön. Under tiden lärde han känna många kunder som uppmuntrade honom att starta eget. Nu är han där.

Basel Anttar har målat om väggarna från rött till lila. Snyggare, tycker han.

Basel Anttar har målat om väggarna från rött till lila. Snyggare, tycker han.

Foto: Rita Furbring

Motala2019-01-30 19:00

På fredag öppnar pizzeria och restaurang Fratelli på Östermalmsgatan, på samma plats där det tidigare fanns en indisk restaurang. Basel har renoverat lokalerna och köpt in ny köksutrustning.

– Jag har kämpat mycket. Det här har varit min dröm länge, säger han och skrattar.

När Napoli såldes för några år sedan skaffade Basel två jobb, som kock och pizzabagare på två restauranger i Motala, mellan vilka han skiftade. När chansen att öppna eget kom, tog han den.

– Mina tidigare kunder sa ofta: "du måste öppna eget".

Basel får också ofta höra att han är så glad.

– Alla som känner mig säger att jag bara skrattar. Jag är glad mot alla.

Att jobba med service har han gjort i många år. Hans far ägde ett café hemma i Syrien där Basel började jobba redan i tonåren. Efter att ha gjort militärtjänstgöringen tog han över driften. Men 2005 lämnade han allt för att flytta till Sverige. Basel berättar att han inte bara slitit hårt för egen del. Han har också hjälpt syskon och föräldrar att etablera sig i Sverige.

Till en början, säger han, är det också familjen som kommer hjälpa honom på Fratelli, som betyder bröder på italienska. På sikt räknar han med att anställa 2-3 personer.

Basel planerar också att erbjuda a´la carte-rätter, men initialt blir det en traditionell meny, samt dagens lunch.

Att det redan finns många pizzerior i stan skrämmer honom inte. Han säger att Motalaborna gillar pizza och att även besökare utifrån brukar hylla ortens olika restauranger.

– I Motala finns de bästa pizzorna i Sverige.

Basel Anttar

Ålder: 36.

Familj: Fru och fyra barn mellan 2,5 år till 13.

Bor: I Motala.

Intressen: Umgås med familjen.

Favoritmat: Hamburgare, pasta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om