Nu har cykelvägen fått asfalt – fler åtgärder på gång i området

Nu är en del av cykelbanan, på den västra sidan om Östermalmsgatan, asfalterad. Men under vecka 16, när flera entreprenörer kommer jobba i området samtidigt, kan trafiksituationen bli lite stökig.

Gång- och cykelbanan från Verkstadstorget och fram till korsningen, Charlottenborgsvägen, har fått ny asfalt.

Gång- och cykelbanan från Verkstadstorget och fram till korsningen, Charlottenborgsvägen, har fått ny asfalt.

Foto: Rita Furbring

Motala2024-04-14 19:00

Asfalteringen av cykelbanan, mellan Verkstadstorget och Charlottenborgskorsningen, påbörjades i torsdags och arbetet har gått efter plan, enligt kommunens projektledare Henrik Elsehamn.

Däremot, säger han, har man gjort ett avbrott där bilvägen korsar de två esplanaderna. Här väntar asfaltering först i början på vecka 16.

– Sedan kommer vi vara mycket borta i korsningen vid Charlottenborgsvägen och jobba vidare där. Refugerna i området ska göras, som trafikljus och belysningsstolpar kommer att stå på.

Det innebär, enligt Elsehamn, att nuvarande avspärrningar även kan komma att flyttas om något på gatan, under andra halvan av veckan.

– Det finns ytor som vi inte kommit åt än för att vi får ta det lite etappvis, ytor där det i dag går trafik och som vi måste spärra av för att kunna gräva ner ytterligare kabel, säger han.

Parallellt med projektet att utforma nya Östermalmsgatan, jobbar även Peab med underhållsarbete på Charlottenborgsvägen. Som vi tidigare skrivit har det jobbats med fräsning av gammal asfalt längs sträckan bort mot rödljusen i Charlottenborg.

Under tisdag räknar entreprenören med att påbörja asfalteringen. Den insatsen kan komma att påverka den totala trafiksituationen, enligt Henrik Elsehamn.

– Den kan bli kärv, helt klart. Det kommer att bli svårare än vanligt i den korsningen, under den tiden som de är där och asfalterar så det är bra om man kan ta en annan väg, uppmanar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!