Ny stjärna på kroghimlen i Motala

Hugos blir Gustus. Ägaren Daniel Soner lovar att öppna dörrarna till en gastronomisk upplevelse.

Foto: Anders Törnström

MOTALA2014-11-11 14:45

En trotjänare lämnar, en annan tar vid.

Det är så Daniel Soner ser på saken.

– Hugos finns inte längre, nu är det Gustus som gäller, säger han och visar runt i lokalerna i ena hörnet av Stora torget i Motala.

Det pågår fortfarande en del arbeten, men alltsammans ska stå klart till torsdagens smygöppning och fredagens premiär, lovar Soner.

Här ska det serveras klassisk pubmat med ett brett sortiment av i första hand öl, men också whiskey och vin.

– Vi kommer att ha omkring 100 olika sorters öl på flaska och ett tiotal på fat. Whiskey blir också lite av vår specialitet och vin kommer vi att servera som ett komplement till det övriga dryckessortimentet, säger bar- och restaurangchefen Karin Jonsson.

Daniel Soner berättar att man ska ses som en rustik ölbod där matmenyn består av klassiska rätter, typ pubburgare och entrecote.

– Vi kommer att jobba tillsammans med en större leverantör och flera mikrobryggerier. Det gör att vi får ett brett och lite unikt utbud.

Gustus ska locka en publik mellan 25 år och uppåt, avslöjar Karin Jonsson.

– Vi riktar oss i första hand till gäster som uppskattar bra service och hög kvalité, samtidigt är förstås alla välkomna att besöka oss, säger hon.

Daniel Soner menar att Gustus blir Motalas första riktiga gastronompub.

– Vi har gjort en storsatsning och jag är övertygad om att Motalaborna kommer att uppskatta stället, säger han.

Fem personer har anställts på heltid för att sköta krogen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om