Polisen hittade dopningsmedel på restaurang i Motala

Polisen slog till mot en restaurang i Motala och hittade dopningsmedel. Nu åtalas den tidigare ägaren, som erkänner brott.

Polisen hittade dopningsmedel i restauranglokalen i Motala och en person har nu åtalats. Restaurangen på bilden har ingen koppling till händelsen.

Polisen hittade dopningsmedel i restauranglokalen i Motala och en person har nu åtalats. Restaurangen på bilden har ingen koppling till händelsen.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Motala2024-03-01 18:40

Det var i samband med husrannsakan i ett annat ärende som polisen hittade ett låst kassaskåp i restaurangens personalutrymme. När skåpet bröts upp anträffades tabletter och ampuller med misstänkt dopningspreparat i en kylväska. Här låg även en större mängd kontanter som misstänktes härröra från brottslig verksamhet och det upprättades en anmälan om penningtvättsbrott.

Restaurangägaren förnekade brott men uppgav att han var väl medveten om innehållet i kassaskåpet:

– Det fanns pengar och doping och guld, sade han till polisen.

Under förhöret framkom att kassaskåpet tillhörde den tidigare restaurangägaren, som fortfarande hade tillgång till lokalen. Mannen har nu åtalats vid Linköpings tingsrätt misstänkt för dopningsbrott. Enligt åklagaren bestod innehavet av dopningsmedel i form av cirka 250 tabletter och ett hundratal ampuller. Händelsen ägde rum under våren 2023.

Förundersökningen om misstänkt penningtvättsbrott lades så småningom ned.

I polisförhör har den förre restaurangägaren erkänt dopningsbrott:

– Det är mitt kassaskåp och det ni hittade är styrketräningsmedel som jag hade fått av en person som jag inte vill namnge. Jag tog det en gång men mådde dåligt och kände mig snurrig, sade han.

Åtalet omfattar även misstänkt folkbokföringsbrott. Enligt åklagaren ska den misstänkte ha låtit bli att göra en flyttanmälan till Skatteverket och varit felaktigt folkbokförd under drygt ett halvårs tid. Han erkänner även det brottet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!