Glitter hör nyÄrsafton till och det har Brenda Hilding tagit fasta pÄ nÀr komponerat desserten till nyÄrsmiddagen. I ett stÄtligt glas toppar jordgubbar och physalis en krÀmbÀdd som tÀcker kexsmulorna i botten. Allt toppad med guldglitter och parasoll i samma fÀrg.
Men vad desserten serveras i menar Brenda inte Àr det viktiga.
â All har nĂ„got slags finglas hemma, det Ă€r inte sĂ„ noga. Det kan vara champagneglas eller vad man tycker passar bĂ€st, sĂ€ger hon nĂ€r vi hĂ€lsar pĂ„ i hennes konditori Min söta vĂ€rld.
Efter ett smakprov av hennes dessert kan konstateras att den inte alls Àr sÄ söt som man kunde tro. DÀremot vÀldigt smakrik och god.
â Man vill inte ha för mastig dessert pĂ„ nyĂ„r. Efter all julmat och en nyĂ„rsmiddag sĂ„ vill man ha nĂ„got lĂ€tt och frĂ€scht. Sen gillar jag inte att ha för mycket socker i en dessert. SĂ„ i den hĂ€r Ă€r det inget socker, den ska smaka Baileys.
DÀrmed har vi avslöjat tre av ingredienserna i desserten. De övriga Àr digestivekex, smör, mascarpone och grÀdde.
Hur gör man den?
â Du smular sönder 6-8 kex, det behöver inte vara digestivekex vĂ€lj det du tycker om och blanda med 50 gram smör. LĂ€gg det i botten pĂ„ glasen och lĂ€gg tunt skivade jordgubbar ovanpĂ„. Sen blandar du 100 gram mascarpone, en deciliter grĂ€dde och en halv deciliter Baileys.
Hur mÄnga portioner rÀcker det till?
â Det beror pĂ„ hur stora glas du anvĂ€nder. Men jag skulle sĂ€ga att det rĂ€cker till fyra glas i alla fall.