Brendas recept pÄ en lÀtt och frÀsch nyÄrsdessert

LÀtt och frÀsch ska nyÄrsdesserten vara om du frÄgar Brenda Hilding. HÀr har du hennes recept pÄ hur man gör man gör desserten för en perfekt avslutning pÄ nyÄrssupén.

Brenda Hilding menar att en nyÄrsdessert ska vara lÀtt och frÀsch. SÄ hon har inget socker i sin dessert. Sötman kommer frÄn frukterna och i Baileys-likören som Àr i den.

Brenda Hilding menar att en nyÄrsdessert ska vara lÀtt och frÀsch. SÄ hon har inget socker i sin dessert. Sötman kommer frÄn frukterna och i Baileys-likören som Àr i den.

Foto: Thomas Augustsson

Motala2023-12-29 10:00

Glitter hör nyĂ„rsafton till och det har Brenda Hilding tagit fasta pĂ„ nĂ€r komponerat desserten till nyĂ„rsmiddagen. I ett stĂ„tligt glas toppar jordgubbar och physalis en krĂ€mbĂ€dd som tĂ€cker kexsmulorna i botten. Allt toppad med guldglitter och parasoll i samma fĂ€rg. 
Men vad desserten serveras i menar Brenda inte Ă€r det viktiga. 

– All har nĂ„got slags finglas hemma, det Ă€r inte sĂ„ noga. Det kan vara champagneglas eller vad man tycker passar bĂ€st, sĂ€ger hon nĂ€r vi hĂ€lsar pĂ„ i hennes konditori Min söta vĂ€rld. 

Efter ett smakprov av hennes dessert kan konstateras att den inte alls Ă€r sĂ„ söt som man kunde tro. DĂ€remot vĂ€ldigt smakrik och god. 

– Man vill inte ha för mastig dessert pĂ„ nyĂ„r. Efter all julmat och en nyĂ„rsmiddag sĂ„ vill man ha nĂ„got lĂ€tt och frĂ€scht. Sen gillar jag inte att ha för mycket socker i en dessert. SĂ„ i den hĂ€r Ă€r det inget socker, den ska smaka Baileys. 

DĂ€rmed har vi avslöjat tre av ingredienserna i desserten. De övriga Ă€r digestivekex, smör, mascarpone och grĂ€dde. 

Hur gör man den?

– Du smular sönder 6-8 kex, det behöver inte vara digestivekex vĂ€lj det du tycker om och blanda med 50 gram smör. LĂ€gg det i botten pĂ„ glasen och lĂ€gg tunt skivade jordgubbar ovanpĂ„. Sen blandar du 100 gram mascarpone, en deciliter grĂ€dde och en halv deciliter Baileys. 

Hur mÄnga portioner rÀcker det till?

– Det beror pĂ„ hur stora glas du anvĂ€nder. Men jag skulle sĂ€ga att det rĂ€cker till fyra glas i alla fall. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!