Smutsig miljö på värdshus

Dåliga hygienrutiner och röriga lokaler.Medevi Brunns värdshus får kritik på sammanlagt 14 punkter efter en livsmedelskontroll.

MOTALA2012-07-17 06:30

Tvål och pappershanddukar saknas vid flera handtvättställ. Lokalerna är för röriga och personalen känner inte till några fastslagna hygienrutiner.

Vid ett besök på Medevis Brunns värdshus förra veckan konstaterar kommunens inspektör flera avvikelser från livsmedelslagstiftningen.

Förutom den bristande personalhygien noteras missar i avfallshantering, skadedjursbekämpning, rengöringsrutiner och temperaturkontroll.

Nu måste värdshuset åtgärda felen. På torsdag görs ett uppföljande besök för att kontrollera att åtgärderna genomförts.

Värdshuset har tidigare fått omfattande kritik från livsmedelsinspektionen. I början av 2011 bestämde myndigheterna att hela köket måste renoveras inom tre år. Köket drevs då av en annan krögare som valde att avsluta verksamheten med Medevi Brunn. Krögaren kritiserade samtidigt i Corren att lokalerna var mycket slitna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om