Stora byggplanerna – pĂ„ skolans tomt

En detaljplan ska tas fram för att möjliggöra att RÄssnÀsskolans tomt i framtiden ska kunna ge plats för ett nytt Àldreboende och en ersÀttning för Agneshögs förskola.

RÄssnÀsskolan ska rivas och sannolikt bli Àldreboende och förskola.

RÄssnÀsskolan ska rivas och sannolikt bli Àldreboende och förskola.

Foto: Anders Rörby

Motala2018-01-10 11:30

Under hela hösten har kommunen tittat pÄ vad som ska hÀnda med RÄssnÀsskolans tomt och förutsÀttningarna att anvÀnda den till annat framöver. Det som bland annat studerats Àr trafikförsörjningen i omrÄdet och hur den skulle behöva Àndras.

– Förslaget Ă€r att göra en ny detaljplan sĂ„ att man ska kunna bygga en förskola och ett Ă€ldreboende pĂ„ tomten. FrĂ„gan ska upp med politikerna den 19 januari nĂ€r det Ă€r planprioriteringsmöte, sĂ€ger kommunens utvecklingschef, Jan Holmberg.

I somras avbröt kommunen abrupt arbetet med att bygga en ny förskola vid Agneshögs förskola. Orsaken var att man snabbt ville se om RÄssnÀsskolans tomt kunde bli hemvist för förskolan istÀllet. Nu gÄr man alltsÄ vidare med de planerna.

– Man ville ha en ny förskola pĂ„ VĂ€ster och det hĂ€r blev en ny möjlighet. NĂ€r RĂ„ssnĂ€sskolan rivs frigörs ett bra lĂ€ge för annan kommunal verksamhet, sĂ€ger Jan Holmberg.

Egentligen finns en detaljplan för skolan som skulle möjliggöra nya verksamheter. Den behöver dock göras om eftersom trafiken behöver Àndras och eftersom man vill kunna bygga ett Àldreboende i tre vÄningar nÄgot som inte Àr möjligt i dag.

NÀr en ny förskola och Àldreboende kan byggas kan Jan Holmberg inte svara pÄ i dag, men han sÀger att frÄgan Àr högt prioriterad. I den budget som S, V och MP lagt fram finns dock pengar avsatta för ersÀttningslokaler för Agneshög under 2019 och 2020. DÀr framkommer ocksÄ att "verksamheten över en lÀngre period kommer att vistas i tillfÀlliga lokaler".

Dagens RÄssnÀsskola.
Dagens RÄssnÀsskola.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om