Sverigedemokraterna ändrade sig i Strömsborgsfrågan

Sverigedemokraterna ändrade sig angående upphandlingen av Strömsborg. Men än har man inga förslag på egna besparingsåtgärder.

Sverigedemokraternas gruppledare Jan Andersson meddelar att man inte är främmande för att ändra sig i framtiden.

Sverigedemokraternas gruppledare Jan Andersson meddelar att man inte är främmande för att ändra sig i framtiden.

Foto: Sofia Axelsson

Motala2020-05-20 09:34

För knappt två veckor sedan meddelade SD att man kanske kommer ändra sig i frågan om Strömsborg. Fyra månader efter att beslutet om en upphandling tagits som partiet då stöttade.

– Vi beslutade oss för att vi måste lugna oss i beslutet. Vi är inte emot upphandlingar, men det här är ju jätteviktigt. Vi kunde inte bara säga ja eller nej, säger Jan Andersson (SD), gruppledare.

Jan Andersson meddelar att anledningen till att SD röstade ned förslaget om upphandling grundar sig bland annat på att partiet vill se hur verksamheten på Nämndemansgatan kommer fungera och att man är missnöjda med samarbetet i nämnden.

– Vi ville ju att det skulle bli så bra som möjligt. En del kanske är besvikna, men jag hoppas att de förstår varför vi sa nej i det här läget. Vi är inte alls ovilliga att ändra på det här längre fram. Men då hoppas vi att hantering blir lite annorlunda, säger han.

Vad tycker ni om att det nu inte blir någon upphandling?

– Det är ett enhälligt beslut som vi kom fram till. I början fattade vi fel och då tittade vi på det och kom fram till det här. Som sagt är vi inte för en avbruten upphandling men vi vill veta mer, säger Jan Andersson.

Hade ni inte kunnat reagera tidigare i det här?

– Det har ju inte diskuterats kring det här. Jag har inte fått några signaler om det här, säger han.

Har ni några egna förslag på besparingar?

– Vi har inte kommit till att börja diskutera det än. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!