– Jag har haft körkort i 30 år, har varit här av och till sedan dess men har aldrig tidigare fått en bot. Det är lite galet, säger Lotta Carlsson.

Hon berättar att det var en eftermiddag i förra veckan som hon skulle gå till sin bil och upptäckte att alla andra bilar runt, den av kommunen anvisade hundbadplatsen, också hade fått en bot a´800 kronor.

LÄS MER: Transportstyrelsens svar - Bilförare ska kunna regelboken

Artikelbild

| Lotta Carlsson har parkerat vid hundbadet i Pariserviken till och från i 30 år. I förra veckan kom den första boten.

På överträdelsen står: "stannat eller parkerat fordon på allmän plats inom tättbebyggt område som är terräng".

– Har jag gjort fel får jag bita i det sura äpplet, men har jag inte det hoppas jag att det kommer fram. Rätt ska vara rätt, säger Lotta som hade ställt sig i en väl inkörd ficka med plats för två fordon medan de andra bilarna stod runt den lilla rondellen på området. Hon poängterar att ingen hade blockerat vägen.

Enligt Lotta är skyltningen otydlig. Det finns en p-förbudsskylt alldeles vid infarten, intill kolonilotterna. Cirka hundra meter längre ner på grusvägen finns ytterligare en skylt för dem som ska svänga till vänster. Men den sista sträckan ner till badet föregås bara av en skylt som det står hundbad på.

Lotta Carlsson säger att hon inte har fått några raka svar från kommunen om vad som egentligen gäller, hon ska istället ha hänvisats att läsa trafikreglerna på transportstyrelsen hemsida.

Artikelbild

| Några anvisade p-platser vid kommunens hundbad finns inte.

Något hon undrar över är var man då får parkera som besökare? Uppe vid vägen, intill kolonilotterna, finns en parkeringsskylt. Men den erbjuder endast platser till föreningens gäster.