Under lördagen hålls den sista dagen av Motala stadsfestival. Arrangören Johnny Johansson förutspådde en något magrare publik än han hoppats på. Värmen gör att många kanske väljer stranden istället, var Johnny gissning.

Musiken som strömmar ur högtalarna när man kommer in på området avslöjar vilka som är det primära publikunderlaget.

Lördagens program började med barnens festival. Där köade barn till att få bli en apa, katt eller kanske få en fjäril på kinden. Sixten, 6 år, från Kumla, han är här på festivalen och står i kön till ansiktsmålningen.

Artikelbild

| Sixten, 6 år, från Kumla har kommit hit tillsammans med sin pappa. Sixten berättar att de har säsongsplats på vid Varamobaden för sin husvagn.

– Jag ska ansiktsmåla mig till en apa, säger han.

I det stora tältet mitt på torget sitter en familj och återhämtar sig efter hoppborg, godisregn och livemusik.

– Det var mysigt, men jag trodde det skulle vara fler barn, säger Alexander Pettersson som tillsammans med Angelica Pettersson besöker festivalen med barn för första gången.

Alicia Pettersson är snart 4 år och har hittills tyckt bäst om hoppborgen men planerar för ansiktsmålning.

Artikelbild

| Alexander, Angelica och Alicia, från Motala, är för första gången på Barnens festival.

Vad blir det för ansiktsmålning?

– En fjäril, svarar Alicia.

Artikelbild

| PM's stod för den musikaliska underhållningen.

För musiken stod bandet PM’s. De bjöd på bland annat Electric Banana Bands hitlåt Min piraya maja och för att pleasa alla 80-talsnostalgikerföräldrar brände de av Sommartider av Gyllene Tider. Bandet var på fler sätt bra på att engagera de vuxna i publiken, “fräcka skämt” om att “slänga fram de stora rattarna” när barnen ska styra med sin ratt i låten En Kulen natt.