Söndagen bjöd på strålande väder när årets omgång av Borensbergsdagen hölls. Sedan 4 år tillbaka har det även arrangerats en bilutställning vid hamnen, där intresserade personer kan ställa upp och nominera sin bil i fyra olika klasser. Priser, bestående av pokaler och presentkort från lokala företag delas ut till de tre bilar som får flest röster av åskådarna i vardera klass.

I kategorin Peoples Choice, där åskådarna röstar fram en vinnare, togs första platsen av Nicklas Alvarsson som ägt sin Chevrolet Chevelle SS sedan fyra år tillbaka. 

 – Det är svårt att uppskatta hur mycket tid man har lagt, det är mest små fix och reparationer när något går sönder nu för tiden. Lacken är det som gör den speciell, ler Nicklas.

Artikelbild

| Det fanns många läckra bilar med uppseendeväckande lackeringar på årets utställning.

Robbin Rydell, som arrangerar bilutställningen  tillsammans med Kafferiet, är nöjd med uppslutningen. 

– I år har vi 75 deltagare på plats, en ökning med tio sedan förra året.

Första året var det bara ett fåtal bilar, men intresset har hela tiden ökat och informationen når ut till fler bland annat via Facebook. 

Det är en stor blandning av olika biltyper, allt från den klassiska T-Forden till moderna McLaren. Även några klassiska motorcyklar samt veteranlastbilar hade tagit sig till platsen. De flesta kommer från närområdet, längst att åka hade en Golf från Uppsala

Artikelbild

| En av de mer klassiska modellerna.

– Det är kul att så många vill delta, intresset är stort med åskådare i alla åldrar som fascineras över både äldre och nyare bilar, säger Robbin. 

Han har själv ett brinnande intresse och deltar ofta med sin BMW F11 535 på olika träffar, senast på Elmia under påskhelgen. Den syns dock inte till på dagens tillställning.

Artikelbild

| Kromade detaljer är ett vanligt inslag.

– Jag har precis folierat om den och bytt lite delar på den. Just nu står den utan framlyktor så jag kunde inte ta den hit, ler Robbin.