Blanketten som levereras tillsammans med förfrankerat svarskuvert är inte helt olik en deklarationsblankett och har rubriken "Dags att komplettera". I ena kolumnen står några förtryckta, oftast gamla och inaktuella, adressuppgifter. I högra spalten uppmanas man att fylla i korrekta uppgifter och därefter skriva under blanketten.

Läser man det finstilta, som i det här fallet består av ett hav av text på närmare en och en halv A4-sida framkommer det att man genom att skriva under tecknar ett tvåårigt avtal som kommer att kosta 4795 kronor om året. Tjänsten förlängs automatiskt efter två år. Bolagsupplysningens erbjudande påstås vara förtursexponering på deras hemsida.

Flera företagare i Motala och Vadstena har fått dessa utskick och några har valt att varna andra via grupper på Facebook.

Polisen har fått in några polisanmälningar mot Bolagsupplysningen under sommaren efter att det varit lugnt ett tag.

– Det blir ofta med de här företagen att de vandrar omkring, de försvinner ett tag och kommer tillbaka igen, säger Mikael Månsson, förundersökningsledare på bedrägeriroteln i Linköping.

Nu är de i farten här igen. Det märker även Bolagsverket som fått många påringningar från personer som lurats i tron om att blanketten kommer från dem.

Den som fyllt i blanketten och fakturerats ska bestrida fakturan och hänvisa till att informationen varit vilseledande.

Företaget Bolagsupplysningen är registrerat i Estland och finns med på Svensk Handels varningslista.