Vandrarhems- och konferensverksamheten som drivits av Motala kommun är till salu. Efter tre välbesökta visningar i mitten av april blev det dragkamp om fastigheten vid Vätterns strand. Inte mindre än nio budgivare är just nu med i leken, berättar fastighetsmäklare Bengt Andersson på ERA Andersson och Karn.

– Det har varit ett väldigt stort intresse. Huvudsakligen är det folk som har koppling till Motala men några kommer även utifrån, säger han.

Skogsborg annonserades med ett utgångspris på 4 950 000 kronor men redan före visning inkom ett bud på fem miljoner. På valborgsmässoafton passerades 10-miljonersstrecket och den 2 maj ramlade det in nya bud igen.

Den ursprungliga tanken var att budgivningen skulle summeras den 25 april, men det blev ändring på den punkten. Mäklarens förhoppning är att nå ett avslut inom de närmaste dagarna.

– Vi sätter ingen definitiv deadline för då sitter alla och väntar och bjuder i sista sekunden, säger Bengt Andersson.

Han fortsätter:

– Däremot har vi börjat ringa runt till alla och talat om att nu får vi försöka avsluta det här och komma till skott.

Försäljningen kommer med vissa krav från säljarens sida. Köpare och köpeavtal ska godkännas av Motala kommun, som vill garantera att vandrarhemsverksamheten fortsätter.

– Det är mer Motalakoncentrerat bland budgivarna än vad det var bland alla som från början var intresserade. Att vara beredd att betala det pris som vi har kommit upp i nu kräver kanske att man har lokal koppling och större lokalkännedom.