Lördagen den 9 december är det dags. Som tidigare är det Cadillac band som står för rocken och i år har man med en legendar på bas, Jerry Scheff, som sedan en tid tillbaka är bosatt i Sverige.

– Jag har känt honom sedan tidigare, när vi varit runt och spelat i USA, säger trummisen i bandet, Ulf Nilsson. Han berättar vidare:

– Han hörde av sig till mig och sa att han övervägde och flytta till Sverige. Så nu bor han här sedan några månader tillbaka. Det är helt otroligt, i lilla Floda, Lerum. Det är det största musikaliska tillskottet i hela Västra Götaland på hundra år.

Artikelbild

| Även i år står Janne Lucas, piano, på scen med The Cadillac band. Här från en spelning på Fornåsa bygdegård 2014.

Jerry Scheff blev basist i Elvis Presley's turnéband TCB Band i juli 1969. Han medverkade i bandet fram till 1977. På senare år har Scheff arbetat med artister som Bob Dylan, Willy DeVille, John Denver, The Doors, Bette Midler med flera.

Övriga medverkande i The Cadillac band är Janne Lucas, välkänd sångare och pianist, Ove Pilebo, som tidigare sjungit i Streaplers, Terry Wayne, engelsman som tidigare sjungit och spelat gitarr med Telstars, Ulf Nilsson, trummor samt Börje Hallberg, som delar bassysslan med Jerry Scheff.