Det är mycket val och politik just nu, ja intensiteten ökar nästan för varje dag. I går var det dags för politikerna i Motala att ge sig upp på scenen, under Sjöstadsmorgon i Folkets hus. Det märktes tydligt att vi är inne i slutspurten inför valet, för det var betydligt piggare än vanligt. Debatterna är ju ett årligen återkommande inslag.

Vi fick se några nya ansikten och utfrågaren, vår reporter Lina Handberg, fick faktiskt några raka svar också. Det är ju inte alltid det lättaste i de här sammanhangen. Det kom att handla en hel del om bostadsbristen, men också om företagande, vilket förstås hör ihop med att Tillväxt Motala arrangerar Sjöstadsmorgon.

Det var, precis som i Vadstena förra veckan, en del gliringar och tuffa ordväxlingar, men det var på en bra nivå och hör ju också till. Det hettade till lite grand efter att Frida Boklund från Företagarna kommit upp på scenen och fastslagit att Motala är "så in i helsike dåliga på kvinnligt företagande". Det rådde delade meningar om hur hur detta skulle förbättras.

Ni som inte kunde gå på debatten i går kan fortfarande se den på MVT.se, där även valdebatten som hölls i Vadstena går att hitta.

***

Som sagt, valet dominerar starkt just nu. Undersökningarna duggar tätt. Vissa är mer långsökta än andra. Häromdagen kom ett pressmeddelande om att Sifo, på uppdrag av en bilauktionssajt, frågat cirka 1300 svenskar mellan 16 och 79 år vilken partiledare de tror är den bästa bilföraren. "Att styra landet är en sak, att styra en bil är något helt annat.", konstaterades i pressmeddelandet. Och det stämmer ju.

Hur som helst, den partiledare som flest tror är bäst bakom ratten är Annie Lööf (C). Jimmie Åkesson (SD) kom på andra plats, medan Gustaf Fridolin (MP) hamnade i botten.

Går det att dra några slutsatser av detta? Sannolikt inte. Kanske att Centern värnar om den bilberoende befolkningen på landsbygden? Vad gäller Gustaf Fridolins jumboplats, så kanske de tillfrågade tänkt att han som miljöpartist borde ta cykeln.

Vem tror du är den bästa bilföraren bland "partiledarna" i Motala och Vadstena? Det tål att fundera på. Sedan kanske det inte är det är avgörande för vem som får din röst nästa söndag...

Trevlig helg!