Kusinerna Jenny Engerfelt och Emma Albrektsson är båda hemvändare, efter att bott på annan ort i flera år. De är nu redo att öppna upp anmälan till en cykelfest, där man cyklar hem och äter mat hos olika par. Vilket gör att man lär känna nya människor innan den stora festen på kvällen.

–Även om Borensberg är litet är det svårt att komma in i samhället och träffa nya människor, så vi kom snabbt överens om att vi ville anordna en fest, säger Jenny Engerfelt. 

Grundidén var att hyra en lokal och bjuda in massa människor. Båda var överens om att det ofta slutar med att man bara står och pratar med de man känner. Här föddes idén om en cykelfest.

Cykelfest innebär att man äter en komplett trerättersmiddag, hemma hos olika par och med nya gäster varje måltid. Två av måltiderna bjuder andra på och en står man själva som värd för. På så vis lär man känna sex stycken nya par innan efterrätten ätits upp.

På kvällen bjuds alla par in till en gemensam fest i Ångbageriets lokal. 

–Vi har valt att begränsa anmälan till de som är födda på -70, -80 och -90 talet. Festlokalen tar bara ett begränsat antal gäster, säger Emma Albrektsson.  

Det har kommit in närmare 150 stycken intresseanmälningar på deras Facebooksida.

Att kusinerna skulle fixa en fest tillsammans var självklart. De ser gärna att det här blir en tradition i Borensberg.

– Vi orkade inte vänta på att någon annan ska fixa något, så nu gör vi det. Hur svårt kan det vara? Säger Jenny Engerfelt, med glimten i ögat. 

Anmälan öppnas 28 februari. Festen hålls 18 april.