Ombyggnad till 25-30 rum, relaxavdelning och konferensytor startar i juli och till våren nästa ska det nya hotellet vara i drift.

– Trycket har blivit så stort. Våra 15 rum på Östermalmsgatan räcker inte till. Sedan går vårt kontrakt för stugbyarna i Varamon ut den sista december och då kan vi flytta över den kapaciteten hit, säger Lars Andersson.

Han driver verksamheten tillsammans med barnen Elin och John. På egen hand iståndsatte man den gamla Röda kors-gården på Östermalmsgatan till dagens Hotell Östermalm.

Artikelbild

| Elin, John och Lars Andersson gör hotell av tidigare Ljud- och bildskolan. En byggand från 1920-talet som tidigare rymt även Blå bands-rörelsen och Jehovas vittnen.

– Även nu räknar vi med att göra mycket själva, och förhoppningsvis kan vi vara lite kvickare den här gången. Sedan är det en fördel att vara fastighetsägare – då kan vi få det precis som vi vill ha det, säger John Andersson.

– LBS-skolans lokaler blir perfekta. Ventilationen är redan löst och läget är bra. Vi får fin utsikt från de övre rummen och vi kan samordna sådant som reception och frukost med Hotell Östermalm, säger Elin Andersson.

Att skaffa fler rum kring Järnvägsparken på Östermalmsgatan har länge varit ett önskemål. Lars Andersson avslöjar att familjeföretaget var den "kommersiella intressent" som konkurrerade med katolska kyrkan om att få överta Equmeniakyrkan. När det sprack fortsatte man att se sig omkring i närområdet och tursamt visade det sig snart gå bra att få köpa fastigheten på Långbackagatan.

– Gissningsvis kommer vi nu upp till en kapacitet på 40-45 rum totalt. Våra kunder har så här långt varit främst affärsfolk och gästjobbare, men nu ska vi också bli intressanta för turister, säger Lars Andersson.