Ett trettiotal elever från Carlsund och Platengymnasiet, årskurs två och tre, var på plats i kontoret.

– Det är intressant att få veta mer om hur det känns att starta eget, säger Nor Kesserwan som går i tvåan på ekonomiprogrammet på Platen.

Eleverna kommer kostnadsfritt kunna få hjälp och stöd med att sätta upp bland annat företagskonton.

Artikelbild

| INFORMATION. Bankpersonalen informerade bland annat om att företagskunskapen kan vara bra att ha i framtiden på bland annat högskolan.

– Vi kommer boka in möten med grupperna och hjälpa er så mycket vi kan. Vi vill vara era extra affärspartners, säger Marie.

Vad har ni för affärsidé i er grupp?

– Vi har bestämt att vi ska sälja armband, men längre har vi inte kommit, säger Malva Samuelsson från trean på Carlsunds vård- och omsorgsprogram.

Swedbank har i ett tiotal år varit en officiell samarbetspartner med Ung Företagsamhet.

– Man kan säga att Swedbank har tre huvudben. Ett av dem är undervisa unga om ekonomi, ett annat att vi arrangerar speed-dejting mellan företag och arbetslösa ungdomar. Det tredje är det här, att informera ungdomar om hur det är att vara egen företagare. Och vem vet, kanske är det ungdomar som senare vill starta egna företag, säger Marie Bergmar.

Hon menar att banken gärna tar hand om ungdomarna.

– Vi arbetar mycket med samhällsnyttiga projekt och har gjort det i flera år, säger Marie.

Banken tycker även att företagandet är viktigt för framtiden.

– Utvecklingen och erfarenheten man får i ett UF-företag tror vi är oerhört viktig kunskap om det är så att man vill satsa i framtiden.