Magigruppen ska nämligen åka till Norge för att delta i nordiska mästerskapen.

– Tävlingen arrangeras 22 april. Tanken är att vi ska uppträda med samma illusioner som vi vann SM-guld med, säger Daniel Staaf.

"Nordic Magic Convention 2018" hålls i den norska staden Drammen.

Artikelbild

| Alltid magiskt. "Vi trollar till och med på familjesemestern.", säger Gittan Staaf.

Känner ni er nervösa?

– Inte än. Jag tror att saker hade känts lite jobbigare om vi skulle sätta igång och lära oss en massa nya trick, säger Tove Staaf.

– Däremot finns det alltid saker att putsa på. Smådetaljerna måste sitta bra också, tillägger Daniel Staaf.

Magifamiljen tror att konkurrensen kommer bli stenhård:

– SM är ju uppdelat i olika kategorier. I den här tävlingen kommer i stället alla att tävla mot alla, säger Gittan Staaf.

2017 var ett framgångsrikt år för Staaf Magic. Först lyckades magigruppen med bedriften att vinna ett SM-guld i trolleri. Därefter gavs möjligheten att medverka på bästa sändningstid i "Talang" på TV4. Avslutningsvis lyckades familjen sätta upp en egen show på Kulturakademin – som lockade storpublik.

Vad har ni pysslat med sedan er första scenshow?

– I mellandagarna var vi i Las Vegas för att få inspiration av världens största magiker. Resan var otroligt lärorik. Den visade att vi inte var så långt ifrån världseliten som vi trodde, säger Daniel Staaf.

– Efter nyår har vi bara övat, övat och övat inför nordiska mästerskapen. Målsättningen är ju att vinna guld. Jag åker inte dit för att ta brons, tillägger Albin Staaf.