Vi har ju tidigare lottat ut 50 biljetter till Sanna Nielsens show, sedan lika många till musikalen "Ghost" i Stockholm. Den här gången var det Joe Labero som knackade på dörren hemma hos Anna i Borenshult för att dela ut biljetter. Och hon och hennes grannar blev bjudna på en privat show av den välkände magikern. Nu kommer de dessutom att få uppleva hans kommande show "Inflame" tillsammans. Det är bara att gratulera!

Joe Labero var förresten en av de första kändisarna som jag intervjuade, efter att jag börjat jobba på Tranås-Posten. Det var 1990. Joe Labero hade just slagit igenom stort och hade kvällen före vårt möte gjort dundersuccé på ett evenemang – klippt av slipsar, satt ihop vigselringar och fått publiken att häpna. Jag skulle få träffa honom samtidigt som han åt frukost på Stadshotellet.

Jag var förstås lite nervös, men det gick bra och vi hade snart ett avspänt samtal medan intervjuobjektet högg in på kaffe, ägg och frukostfrallor och pratade om sin karriär. Då hände det. Plötsligt tog han tag i saltkaret och strödde lite grand på bordskniven framför sig, varpå han tog upp den, stoppade den i mun och svalde den. Alltihop som om det vore den naturligaste sak i världen att käka en kniv till frukost. Jag satt mittemot och gapade. Han var cirka 70 centimeter framför mig, med fullt dagsljus från fönstret, jag stirrade rakt på honom och – jag svär – han åt verkligen upp den där kniven! Joe Labero gjorde inte en min, fortsatte bara med kaffet och vårt samtal. Snart låg förstås den där bordskniven intill tallriken igen, utan att jag märkt hur den hamnat där.

Jag har gått på många magiföreställningar sedan dess, men den där upplevelsen vid bordet på Stadshotellet i Tranås är fortfarande det häftigaste jag upplevt i trolleriväg.

Trevlig helg!